E TWİNNİG PROJESİ - MASALCI BABAM

Masalcı Babam

14.03.2024 50

Okulumuzda Kaşifler Sınıfı Öğretmeni Ürküş MUTLU ve Okul Psikolojik Danışmanı Esin ÖZGÜR' tarafından  "Masalcı Babam" e twinnig projesi yürütülmektedir.

Projenin amacı:

1. Özellikle babaları çocuklarına kitap okumaları için teşvik etmek.
  2. Eğitimi, gelişimi, bilinçlenmeyi toplumun her alanına yayabilmek,
  3. Çocukları doğru eğitmenin önemini velilerimizin kavrayabilmesini sağlamak,
  4. Öğrencilerin sağlıklı olarak gelişimlerini tamamlayabilmelerine katkı sağlamak,
  5. Öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, potansiyellerinin açığa çıkarmalarına imkân sağlamak.

Projenin hedefleri:

1. Baba çocuk paylaşımını arttırmak.

2. Öğrenen ve öğreten baba profilinin öne çıkarılması.

3. Babaların çocukların kitap okuma alışkanlığı edinmesine katkıda bulunmak.
  4. Öğrencilerin okul öncesi dönemde evde babaları tarafından gerekli şekilde desteklenmesine katkı sunmak.
  5. Geleneksel baba yerine, demokratik davranışlarda bulunan baba profilinin öne çıkarılması
  6. Öğrenci velilerinin bilinçli birer anne baba olmalarının sağlanması,
  7. Babalara, çocuklarının içinde bulunduğu gelişim dönemini göz önünde bulundurarak onları anlama konusunda farklı bakış açıları kazandırmak.
  8. Okul kitaplığına 160 farklı kitap kazandırmak.

Projenin uygulanması:

Kitapların öğretmenler tarafından haftalık periyotlar halinde çocuklara gönderilecek ve kitapların değişimi sağlanacak.Daha sonra Babalar okula gelecek, sınıfa kitap okuyarak proje için hazırlanan sınıf afişlerine kitap ile ilgili çocuklara resim yaptırılacak.

14-03-202414-03-202414-03-202414-03-202414-03-2024